Ylämaankarjan lähilihaa Pirkanmaalta – suoraan tuottajalta

Pihvilihan suoramyynti / Tilamyymälä

Läheltä hyvää lähiruokaa Pirkanmaalta: suoraan kasvattajalta rodunomaisesti vapaana kasvanutta, korsiruokittua ylämaannaudan pihvilihaa valmiiksi raakakypsytettynä.

Kasvatamme ylämaannautamme luonnonmukaisuutta kunnioittaen. Meillä ei ole virallista luomustatusta, mutta  kasvatamme “luomummin kuin luomutiloilla konsanaan”!   Emme käytä teollisia lannoitteita (emme edes luomuhyväksyttyjä), emme myrkytä rikkaruohomyrkyillä /kasvinsuojeluaineilla (emme edes luomuhyväksytyillä), emme käytä homeenestoaineita tmv. ja eläinten ruokakin säilötään suurpaaleihin ilman happoja! Pienen tilan eläinten luontaisiin etuihin kuuluu yksilöllisyyden arvostaminen, keskinäinen luottamus eläimen ja hoitajan välillä ja avunsaanti kun jokin uhkaa terveyttä tai hyvinvointia ilman, että teurasauto on jo tulossa…  Kuulumme Nautatilojen terveydenhuollon seurantajärjestelmään (Naseva).

Nautojemme teurastuksen, lihanleikkuun ja pakkaamisen hoitaa  Tilateurastamo Vuorenmaa Ulvilassa.

PIHVILIHAA MYYTÄVÄNÄ; Tilan noutomyymälässä asioinnit arki- ilt.18-21, la-su 10-18 tai sopimuksen mukaan. Toimitamme (ilman toimituskuluja) tuotteitamme Tampereelle tilauksesta ( nouto Kissanmaalta ).

Ojalan Tila tapahtumissa mukana;  Etusivu / Ajankohtaista

==================================================

ASIAKASKUNTAMME; Pääosan pientilamme tuotteista ostavat yksityishenkilöt paketti paketilta meiltä suoraan tai ruokapiirien kautta. Mukanaolo ruokapiireissä ja -renkaissa on mahdollistamassa pietilan tuotannon jatkumista niin meillä kuin monella muullakin Pirkanmaalaisella tilalla tilakokojen ajan hengen mukaan kasvaessa kannattavuusvaateiden puristuksessa.

==================================================

Huom! Kuljetuksia Tampereelle (ja Tampereen suuntaan) arkena sopimuksen mukaan.


KYPSENNYKSESTÄ;

Eri kypsennysmenetelmät soveltuvat sidekudospitoisuudeltaan erilaisten lihojen valmistamiseen.  Uunissa ja pannulla paistettavaksi sekä grillattavaksi valitaan mureaa, vain vähän sidekudosta sisältävää lihaa (paistit, fileet), keittoihin ja patoihin taas sopii sidekudospitoisempi liha.  Highland-liha on aromikas ruoka-aine, joten sitä ei välttämättä tarvitse paljon maustaa.  Suola ja pippuri riittävät.  Maustamisella voidaan kuitenkin korostaa lihan omaa aromikkuutta ja saada vaihtelua makuun.  Pitkäaikaista kypsennystä vaativiin ruokiin, esim. keittoihin, mausteet lisätään viimeisen keittotunnin aikana ja yrttimausteet vasta viimeisen 15 minuutin ajaksi.  Liha keitetään sen sijaan suolatussa vedessä, jolloin makuaineet eivät liukene veteen.  Suola lisätään paistettavaan ja grillattavaan lihaan vasta pinnan ruskistuttua, jottei suola ime lihasnestettä aiheuttaen huonon ruskistumisen ja kuivan, mauttoman lopputuloksen.

Kappale mukaillen lainattu Eija Talvitien Hyvää pihvilihasta -julkaisusta (ostettavissa tilalta tai tilattavissa Suomen Highland Callte Club ry:ltä).

Ruhonosan valinta käyttötarkoituksen mukaan;

* Sisä-, ulko- ja kulmapaisti: pihvit, patapaistit, stroganoff, uunipaisti, kääryleet

* Paahtopaisti: pihvit, uunipaisti, paahtopaisti, patapaisti, stroganoff

* Pyöröpaisti: pihvit, uunipaisti, patapaisti

* Lapapaisti: karjalanpaisti, uunipaisti, piparjuuriliha, stroganoff, tilliliha, lihakeitot (vaihtoehtoisesti ulko- tai kulmapaistista, jotka hieman vähärasvaisempia)

* Entrecote: pihvit

* Sisä- ja ulkofile: pihvit (paistaminen / grillaus)

******************************************************************************************************************************************************

  • PIHVILIHAHINNASTO (sis. alv 14%). Osa tuotteista sesonkituotteita (makkarat) ja aina ei ole kaikkia laatuja ja pakkauskokoja saatavilla.

TUOTE    /      € / kg         ja     PAKKAUSKOKO  (km.koot, eri leikkuukerroilla tilaamme vähän toisistaan poikkeavia pakkauskokoja tarpeen mukaan).

  • Jauheliha   15,- / kg   ,  450-550 g

  • Palapaisti  23,- / kg   ,  500-600 g
  • Suikalepaisti  23,- / kg  ,   500-600 g

  • Häntä  10,- / kg  ,   800-1500g
  • Maksa  12,- / kg  ,   400-700 g
  • Munuainen  10,- /kg ,   400-600g
  • Sydän  10,- / kg   ,   400-700 g
  • Kieli   10,- / kg   ,   800-1200g
  • PAISTIhaikku-grilleri    11.00 / pak.  =   500-510g / vac.
  • PAISTIbalkan  22,- / kg,  300-400g /kpl
  • PAISTIryynäri 20,- / kg,   7.20 /360g pak.
  • OssoBucco 16,- /kg , 800-1200g /pak. (sis.luun)
  • Ribs 16,- / kg , 700-1000g / pak. (sis.luun)
  • Highland-PAISTItäyssäilykkeet   9,50/kpl  ,   400 g / kpl

RAAKAKYPSYTETYT TUOTTEET:

  • Etuselkä 19,- / kg ,  700-1200g
  • Kulmapaisti  21,- /  kg  ,  700-1200 g
  • Ulkopaisti  21,- /  kg  ,  700-1200 g
  • Lapapaisti  21,- / kg  ,  700-1000 g

  • Paahtopaisti   25, -/  kg  ,  700-1200 g
  • Pyöröpaisti   25,- / kg ,   700-1200 g

  • T-luupihvi 42,- / kg ,  300-600g
  • Sisäpaisti  28,- / kg  ,   600-1200 g
  • Kuve (bevette, flanksteak) 30,- / kg , 600-1000g
  • Entrecote  36,- / kg   , 700-1200 g

  • Ulkofile  42,- / kg   , 700-1200 g
  • Sisäfile  52,- / kg   , 700-1200 g

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * *

  • KOIRULI -luut 3,- / kg , 1500 – 3000g (pakastettuja ylämaannaudan luita lemmikkieläimille)

*********************************************************************

TILAMYYMÄLÄSSÄ käteismaksu (ei korttimaksumahdollisuutta)

**********************************************************************

Lihatuotteet ovat tarkastettuja ja vacumoituja; kokolihat luuttomia, 5-6 vk raakakypsytettyjä ja sen jälkeen pikapakastettuja, jauhelihat tuoreena jauhettuja ja sen jälkeen laitoskaapilla pikapakastettuja.

* PAKKAUSKOOT; Pakkautamme talouskäyttöön eri kokoluokkiin ( 0,5 kg – 1 / 1,5 kg ) ja eri kokoisille käyttäjäkunnille. Varastotilanne vaihtelee; kysy saatavuutta. Tarvittaessa tilauksesta myös suurtalouskokoja.

Tee oma tilauksesi

  • Sähköpostitse osoitteeseen ojalantila(a)ojalantila.fi  tai puhelimitse arkena mieluiten klo 18 jälkeen ja viikonloppuisin vapaasti  p. 040 480 2060. Mikäli tilausajankohta ja toivottu toimitusajankohta ovat perättäiset viikonpäivät, tee tilauksesi mieluummin puhelimitse.
  • Tilalla asioivilta toivomme etukäteen yhteydenottoa – olemme paljolti kotosalla iltaisin ja viikonvaihteissa, mutta emme silti ihan aina…